En el oyalayan işlerin başında "sürpiz yumurta" geliyordu. Bunu hazırlamak için 70 kadar çiğ yumurtanın tepesi kesildi. İçleri boşaltıldı. Boş kabuklar, sertleşmeleri için, tuzlu suda, bir müddet kaynatıldı; soğutuldu. Diğer taraftan, dana dili, kornişon turşu, biber, mısır,.... küçük küpler halinde kesildi. Jöle halini alması için, haşlanan dana dilinin suyu ile karıştırıldı. Özenle, boş yumurta kabuklarına dolduruldu. Tüm kabuklar, viyollere yerleştirilerek, donması için buzdolabına kondu.
Yeteri kadar buzdolabında bekletildikten sonra, jöle şeklinde, donan sürpriz yumurtanın kabukları, teker, teker kırıldı. Yumurta şeklini almış olan, şeffaf jöle, linguine havuç yatağı üzerine yerleştirildi. İnanılmaz bir manzarası vardı.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder