28 Ağustos 2010 Cumartesi

sosis içinde yumurta


Kullanılan malzemeler aynı olsa da, sosis ve yumurtadan bambaşka bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu fikir için Bento Mania‘ya teşekkürler. Sosislerle ilgili bir harika fikir de Ufuk Mutfakta’nın blogunda, mutlaka bir göz atın, ben bayıldım. Sosis istemem, daha sağlıklı bir seçim isterim diyenler için de, önerimiz: Dolmalık biber içinde yumurta.
Malzemeler:
- 1 uzun sosis
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı / tereyağ
- 1 kürdan
Sosisin yumuşaması için bir süre oda sıcaklığında bekletin. İlk önce sosisin üzerinde çentikler atmamız gerekiyor. Bunun için iki adet çubuk kullanabilirsiniz. Eğer elinizin ayarını kaçırmayacağınıza eminseniz çentikleri çubuksuz da atabilirsiniz. Ardından, sosisin kopmamasına çok özen göstererek, ortadan ikiye kırdığınız bir kürdan yardımıyla iki ucunu birleştirin. Eğer koparsa endişelenmeyin, yine bir kürdan yardımıyla uçları birleştirebilirsiniz.
Bir tavaya yağı koyup, kızdırın. Sosisi koyup, bir tarafı iyice kızarana kadar tutun. Diğer tarafını çevirin ve içine bir yumurta kırın. Yumurtayı istediğiniz kıvama ulaşıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
1 adet yumurtalı sosisin kalori değeri yaklaşık: 340 kkal



Malzemeler: 
3 adet uzun sosis (kişi başına 1 adet)
3 adet yumurta
Kürdan

Yapılışı:
Sosisleri baş arafından bir parmak mesafe bırakarak uzunlamasına kesin.
Kestiğiniz uçları ters tarafa çok yavaş şekilde döndürerek birleştirip kürdanla tutturun.
Tavaya aldığınız yağı kızdırın ve sosisleri arkalı önlü hafif ateşte güzelce pişirin.İsterseniz biraz su ilavesiyle pişirebilirsiniz bu aşamada ama ben yapmadım.
Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın ve sosislerin içine paylaştırın.İsterseniz çırpmadan içlerine kırabilirisiniz bu şekildede güzel oluyor.
Yumurta piştiğinde tavadan alın ve sıcak olarak servis yapın.


Kahvaltı için önerdiğimiz, sosis içinde pişirilen bir yumurta vardı. Biberli yumurta da sosis yemek istemeyenler için, daha da uygun bir çeşit olmuş. Yapımı ve sunumuyla ilgili ayrıntıları Shutter Bean‘de bulabilirsiniz. Diyet yapanlar için de oldukça şık bir kahvaltı seçeneği.



Bell Pepper Egg-in-a-hole

top with parmesan
I've been running out of breakfast ideas that are quick and healthy, so I was delighted to find this little concoction in the latestEveryday Food magazine. It's a fun to make and it's a healthy alternative to the egg-in a hole that I love so much. I think a little drizzle of aged balsamic vinegar on top would be delightful...or maybe I'll top it with some black beans, cilantro and hot sauce! I'll get on that tomorrow morning. Hope you enjoy it too!

It all starts with this:
it all starts with this
Slice up your pepper & remove the seeds.
eggpepper (1)
Put a pepper slice into a nonstick pan with some olive oil.
put pepper in a lubed pan
Crack your egg inside. Sprinkle pepper and salt on top of the egg.
drop egg in
After 2 minutes, your white should look like this. It's time to flip!
cook til whites are white
Ready, set FLIP! Don't worry if some white spills out. Get over it!  Now cook for another minute or so.
flip over
Top with Parmesan cheese and little more salt & pepper. Serve with something bready!
egg run!
Look at that egg run! Dunk some bread in it. You know you want too....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder