Süt soslu firinlanmis yumurta
Kizkardesimde seneler önce hediye gelen ama birgün bile kapagini acmayan kalin bir Almanca "YUMURTA YEMEK KITABI"var. Maalesef kendisinin yumurta kokusuna karsi asiri bir duyarliligi oldugu icinde bu kitaptan hic yararlanmadi.Ben ise ne zaman ona gitsem kitap hep gözüme batar.Gecenlerde bu kitabi bana ödünc vermesini istedim.Ve tariflere göz attim.Tatlisindan tuzlusuna yüzlerce tarif var.Hosuma gidenlerden birtanesini hemen hazirladim.Ve bugünden itibaren bir kategori daha aciyorum!
"Yumurtali yemekler"
Malzemeler:
4 haslanmis yumurta
1 sogan
1 kasik un
1 bardak sicak süt
biraz siviyag
tuz,karabiber-arzu edilirse sarimsak.Biraz parmesan rendesi-yahutta kasar
Yapilisi:
Rendelenmis soganlar siviyagda biraz kavrulur.Un eklenir kavrulmaya devam edilir.Sicak süt katilip karistirilir.Tuz,karabiber (sarimsak )serpilir.
Yumurtalar dilimlenir.Firina dayanikli kaba dizilir.Sosu dökülüp peynir serpilir.Peynirler eriyinceye kadar firinlanir.
Yaninda beyaz ekmekle servis yapilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder