1 Eylül 2010 Çarşamba

YUMURTA KROKETİ


Yumurta Kroketi
Malzemeler:
- 8 yumurta
- 1 çorba kaşığı margarin
- 7 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2-3 çorba kaşığı galeta unu
- kızartmak için sıvıyağ
- birkaç dal dereotu
- tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayıp, küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp kıvamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder