1 Eylül 2010 Çarşamba

YUMURTA BENYESİ


 Benyesi

Malzemeler:
- 4 

- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım su bardağı soda
- 1 
 akı
- kızartmak için sıvıyağ
- kıyılmış maydanoz
- tuz, karabiber

Hazırlanışı:
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Bir kasede 1 su bardağı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı karıştırın. 1  akını iyice çırparak köpük haline getirip karışıma ilave edin. dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder