2 Eylül 2010 Perşembe

kızarmış ekmekte yumurta


Malzemeler:
İnce dilimlenmiş ekmek (kişi sayısına göre)
yumurta (her dilim için bir yumurta)
tereyağı
Vendetta Tostu-Yumurtalı Tost
Vendetta Yumurtası
Yapılışı:
  1. Dilim ekmekleri kesme tahtasının üzerine alın ve uygun genişlikte bir bardak kullanarak ortasına bir delik açın.
  2. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyun, yağ kızınca ekmeği üzerine bastırın ve ortasındaki deliğe 1 adet yumurta kırın.
  3. Yumurtanın beyazı ve sarısı akmayacak kadar katılaşınca ekmeği çevirin ve diğer yüzünüde iyice kızartın.
  4. Pişen ekmekleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder